Servische krant: 'Svilar (24) keert Servië de rug toe voor Rode Duivels'

Servische krant: 'Svilar (24) keert Servië de rug toe voor Rode Duivels'

8 maart - 13:00
31

Mile Svilar gaat kiezen voor België. Dat beweert de Servische krant Sportal. Volgens die krant is de Servische voetbalbond al op de hoogte gebracht dat hij voor 'een ander land' kiest.

Svilar maakte in 2021 zijn debuut als Servisch international in een oefenpartij tegen Qatar. Oefenwedstrijden zijn niet bindend, waardoor Svilar ook nog voor België kan kiezen. Nu heeft zijn entourage laten weten dat hij niet ingaat op een uitnodiging voor de aankomende wedstrijden tegen Rusland en Cyprus.

Svilar doorliep al de jeugdreeksen van de Belgen. Nu zou vooral de concurrentiestrijd bij de Servische doelmannen hem naar België drijven. Met Vanja Milinković-Savić (Torino), Predrag Rajković (Mallorca) en Đorđe Petrović (Chelsea) heeft Servië daar een sterke lichting.

Sinds het (tijdelijke?) afscheid van Thibaut Courtois ligt de strijd om de nummer één open bij de Rode Duivels. Svilar wil dus ook graag zijn poging wagen. Koen Casteels, Thomas Kaminski en Mats Sels worden wel te duchten concurrenten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.