Slimani blinkt uit bij KV Mechelen: We konden hem niet veel bieden

Slimani blinkt uit bij KV Mechelen: "We konden hem niet veel bieden"

8 maart - 13:16
4

KV Mechelen zit in de lift. Het strijdt nog mee voor Play-Off 1 en heeft dat mede te danken aan Tim Matthys. De sportief directeur ging niet over één nacht ijs tijdens de transfermercato.

Matthys volgt ook zijn buikgevoel bij de transfers. "Ik heb in mijn korte carrière gezien dat soms de beste dataprofielen de slechtste transfers zijn gebleken", vertelt hij aan Gazet Van Antwerpen. "De motivatie van een speler, en het gevoel dat hij je geeft, zijn heel belangrijk. Ik doe backgroundchecks door naar oud-trainers of ploegmaats te bellen. En ik speur ook de sociale media af. Als ik ze op Instagram zie poseren met flessen drank, is het waarschijnlijk nee."

Eén van de meest in het oog springende aanwinsten is ongetwijfeld Islam Slimani. "Ook bij hem is motivatie belangrijk. Ik wist dat hij graag terug naar België kwam. Eén of twee speciale profielen heb je nodig. We konden hem niet veel bieden, maar toch is hij hier. Voor het begin van het seizoen geloofde ik al in Play-off 1. Doordat de puzzel nu goed in elkaar zit, rijd ik elke dag gelukkig naar huis."

KV Mechelen speelt vrijdagavond in eigen huis tegen Westerlo.