Rangers verrast bij Benfica, AC Milan wint, West Ham verliest in Duitsland

7 maart - 23:17

Het Rangers van Philippe Clement heeft goede zaken gedaan op bezoek bij Benfica, het werd 2-2. Ook AC Milan heeft donderdagavond een eerste stap gezet naar plaatsing voor de volgende ronde van de Europa League. Slavia Praag werd verslagen. West Ham United, ging onderuit in Duitsland.

Benfica - Rangers
Clement doet het dit seizoen uitstekend bij Rangers. Ook tegen Benfica in de Europa League. De Schotten, waar Cyriel Dessers een basisplaats had, namen in Portugal al na zeven minuten spelen brutaal de voorsprong. Benfica zag van een afstandje hoe Ángel Di María even voor rust mocht aanleggen vanaf elf meter, en raak schoot voor de 1-1. Daarmee ging Benfica overigens niet rusten, want nog voor de theepauze scoorden de Schotten alweer. Dujon Sterling vond het net.

In de tweede helft kwam Benfica dankzij een eigen doelpunt van Rangers-verdediger Connor Goldson nog wel terug tot 2-2, maar meer zat er niet. Volgende week donderdag is de return op Ibrox.

AC Milan - Slavia Praag
Milan was op papier de grote favoriet tegen de nummer twee van Tsjechië. De Italianen namen via Olivier Giroud de voorsprong. Slechts twee minuten daarna kwam Slavia terug in de wedstrijd. David Doudera scoorde. Even voor het rustsignaal kwam Milan opeens helemaal los. Reijnders maakte van afstand de 2-1, waarna Ruben Loftus-Cheek twee minuten later ook nog de 3-1 maakte.

Na ruim een uur spelen maakte Slavia, dat echt tegenstand bood, de aansluitingstreffer via Ivan Schranz. Lang leek Milan niets meer dan een 'sobere' overwinning te boeken op de Tsjechen, maar vijf minuten voor tijd verdubbelde Christian Pulisic de marge toch weer, waardoor de Italianen nu een goede uitgangspositie hebben.

SC Freiburg - West Ham United
Het duel tussen Freiburg en West Ham was een stuk minder spectaculair. De bezoekers delfden het onderspit in Duitsland. De thuisploeg zette dat echter pas in de slotfase om in de score. Michael Gregoritsch maakte het enige doelpunt van de avond. Zodoende moet de Conference League-winnaar van 2023 volgende week in de return aan de bak.