Club Brugge lijdt een pijnlijke nederlaag in de extra tijd tegen Molde

7 maart - 20:40 Laatste update: 20:48
55

Club Brugge deed donderdag in de Conference League een slechte zaak. Het verloor van Molde met 2-1. Het beslissende doelpunt viel in de extra tijd van de tweede helft.

Met een 0-3 zege tegen KRC Genk zakte Club Brugge af naar Noorwegen. Ondanks de opsteker in de Jupiler Pro League begon Club Brugge toch met lichte zorgen aan de match in de achtste finales van de Conference League. Deila miste immers de geblesseerden Mignolet, Nusa, Balanta en Thiago. Vetlesen haakte dan weer ziek af. Deila hield Skov Olsen op de bank en speelde De Cuyper in een meer offensievere rol uit.

Club Brugge begon het best aan de partij en kwam met een gelukje ook bijna op voorsprong na 6 minuten, maar een voorzet van Odoi deed enkel de lat beven. Een minuut later deed Skoras de netten trillen, maar het Brugse feest ging terecht niet door vanwege buitenspel. Na de twee prikjes verslapte het spelbeeld. De Noren verloren voor het kwartier om was al Haugan. De centrale verdediger greep naar zijn lies en moest even later geblesseerd het veld verlaten.

Op achterstand op slag van rust
Molde koos voor 5-3-2 formatie en probeerde vooral veel mensen achter de bal te houden. Club Brugge zette daar de lange bal tegenover. Telkens werd Jutgla gezocht, maar niet gevonden. Als de Spanjaard toch eens de bal had, liep hij zich vast op een Noorse muur. Het slot van de eerste helft was voor de thuisploeg. Jackers hield Berisha na een kopbal van dichtbij nog van een doelpunt, maar de doelman van Club Brugge moest zich even daarna wel gewonnen geven. Aan de linkerkant stond Stenevik helemaal vrij en die schoot de bal in de korte hoek voorbij Jackers.

Penalty leek Club Brugge te redden
Tijdens de rust greep Deila in. Spileers bleef achter in de kleedkamers en Sabbe kwam in de ploeg. Verder werd De Cuyper verlost van zijn offensieve rol en mocht terug een rij naar achteren postvatten. Veel beter na de rust kwam Club Brugge niet voor de dag. Toch leek het alsnog met een gelijkspel terug te keren uit Noorwegen. Na hands in de eigen zestien ging de bal voor Club Brugge op de stip. De Cuyper bleef kalm en scoorde de 1-1.

Daarna gaf Club Brugge het nog uit handen. Blauw-Zwart werd op de counter gepakt en slikte alsnog de 2-1. Volgende week donderdag moet Club Brugge nog volop aan de bak wil het zich alsnog plaatsen voor de kwartfinales van de Conference League.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.