Blessin voor Union – Fenerbahçe: “Zij hebben enorme druk om kampioen te worden”

Blessin voor Union – Fenerbahçe: “Zij hebben enorme druk om kampioen te worden”

6 maart - 21:01
2

Alexander Blessin staat donderdag met Union SG tegenover Fenerbahçe in de achtste finale van de Conference League. Blessin gelooft dat Fenerbahçe op dit moment meer titelstress ervaart in Turkije dan Union dat in ons land doet. Blessin vertelt over de enorme druk bij Fenerbahçe om kampioen te worden.

Met Fenerbahçe krijgt Union opnieuw een flinke uitdaging in Europa, nadat de koploper van de Jupiler Pro League Eintracht Frankfurt wist te verslaan in de tussenronde. “Het is een grote ploeg, met veel individuele kwaliteiten. We zullen eenzelfde prestatie moeten leveren als tegen Frankfurt, maar dan zonder de slechte start”, citeert Sporza Blessin.

De eerste match van het tweeluik is in het Lotto Park van RSC Anderlecht. De returnmatch wordt gespeeld in de heksenketel van Fenerbahçe, weet Blessin. “Besiktas heeft het luidste stadion van Europa, maar ook de 52.000 fans van Fenerbahçe komen in de buurt”, aldus Blessin.

Volgens Blessin ligt de focus van Fenerbahçe toch meer in de Turkse competitie dan in de Conference League. “De vraag is hoe serieus ze deze Conference League nemen. Ze volgen in de Turkse competitie op 2 punten van leider Galatasaray. Er is een enorme druk om landskampioen te worden, ze moeten de titel winnen. We zullen dus zien hoe ze presteren in de Conference League”, besluit Blessin.