“Het is niet leuk voetballen voor Doku bij Manchester City”

“Het is niet leuk voetballen voor Doku bij Manchester City”

6 maart - 15:14
6

Jeremy Doku wacht al twee maanden op een goal of een assist bij Manchester City. In de podcast 90 Minutes werd zijn positie besproken en mogelijke verbeterpunten. Ook zijn rol bij de Rode Duivels kwam aan bod.

Pep Guardiola haalde Doku na 60 minuten naar de kant in de derby tegen Manchester United. Filip Joos zegt dat het moeilijk is voor hem om bij zo een dominante ploeg te spelen. "Hij wordt regelmatig gezocht, maar als speler bij een dominante ploeg staat er altijd een tweede verdediger bij", aldus Joos.

Ook Tuur Dierckx sluit zich daarbij aan: “Voor hem is het nu niet leuk voetballen bij Man City". Dierckx deelt die mening omdat de tegenstanders van Manchester City altijd zo laag staan en Doku op die manier geen acties kan maken.

Doku zit aan vijf assists en twee doelpunten in de Premier League. Joos zag nog een andere uitdaging voor Doku, namelijk meer connectie opzoeken met zijn ploegmaten. "In plaats van naar de achterlijn te lopen, tik je de bal eerst naar je ploegmaat. Zo zet je een één-tweetje op en kan je daarna weg zijn met de bal als de ploegmaat hem terugtikt", aldus de analist.

Joos is wel hoopvol over de rol die Doku kan spelen op het EK komende zomer. Net doordat hij nu voortdurend moet opboksen tegen laagspelende defensie, kan hij net bevrijd spelen op het EK, denkt hij. “Het klinkt misschien raar, maar daarom denk ik dat hij bevrijd zal spelen op het EK”, aldus Joos.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.