Jongeling verliet Ajax om bij Genk door te breken: Vooral het totaalplaatje

Jongeling verliet Ajax om bij Genk door te breken: "Vooral het totaalplaatje"

5 maart - 22:44
4

KRC Genk beschikt over een jeugdacademie die internationaal hoog aangeschreven staat. Daarmee slaagt het er zelfs in om jongeren uit de opleiding van Ajax weg te lokken, zo toonde de transfer van Juwensley Onstein aan. Het zestienjarige talent ziet één hoofdreden waarom hij Genk boven Ajax verkiest.

Onstein is een centrale verdediger die ook in Nederland hoog aangeschreven staat. Hij beschikt over de snelheid en het voetballende vermogen om ook bij de profs potten te breken. In oktober vorig jaar ondertekende hij een contract bij Genk. De voorbije weken mocht Onstein voor het eerst opdraven in dienst van Jong Genk in de Challenger Pro League. 

Net dat aspect overhaalde hem om Ajax te verlaten voor Belgisch Limburg. "Het is vooral het totaalplaatje. Bij Ajax zou ik nu, en de komende jaren waarschijnlijk ook, nog bij de jeugdploegen meetrainen en spelen. Bij KRC Genk kreeg ik vanaf dag één meteen de mogelijkheid om bij Jong Genk op profniveau te trainen en sinds Nieuwjaar ook om profvoetbal te spelen in de Challenger Pro League", legt Onstein uit bij Het Belang van LimburgHij ziet dat dan ook als "extra troef" die Genk te bieden heeft.

Daarnaast speelde er nog een andere factor mee. "Genk kwam met een project dat toont dat ze in mij geloven." Dat project slaat niet alleen op hem, maar op zijn hele gezin. "Mijn ouders zijn mee naar België verhuisd, we wonen in Opglabbeek", voegt Onstein toe. Ook dat is een reden waarom de familie op het Genkse aanbod inging.