‘De Cuyper kent straf na duw arbiter tijdens Union – Club Brugge, drie matchen’

‘De Cuyper kent straf na duw arbiter tijdens Union – Club Brugge, drie matchen’

5 maart - 21:17 Laatste update: 21:32
19

Maxim De Cuyper, de vleugelverdediger van Club Brugge kent zijn straf na de duw aan scheidsrechter Lothar D’Hondt. De Cuyper wordt voor drie wedstrijden geschorst waarvan één met uitstel, weet Het Nieuwsblad. Eerder vorderde het Bondsparket voor vier matchen waarvan twee met uitstel. Het Disciplinair Comité heeft besloten om daar een match met uitstel vanaf te halen. 

Club Brugge kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak. Wanneer Blauw-Zwart dit niet doet, dan betekent dit dat De Cuyper de laatste twee matchen van de reguliere competitie mist. De Cuyper zal er wel weer bij zijn voor de start van de Play-Offs.

De Cuyper kreeg een directe rode kaart tijdens de halve finale van de Croky Cup tegen Union SG. In de absolute slotfase van de returnmatch deelde De Cuyper een duw uit aan arbiter Lothar D’Hondt. Union won de match met 2-0 en ging door naar de finale van de Croky Cup.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.