‘Vier speeldagen schorsing voor De Cuyper na duw tijdens Union – Club Brugge’

‘Vier speeldagen schorsing voor De Cuyper na duw tijdens Union – Club Brugge’

4 maart - 18:18 Laatste update: 19:01
53

Club Brugge moet het een aantal weken stellen zonder vleugelverdediger Maxim De Cuyper. Het Bondsparket vordert vier speeldagen schorsing, waarvan twee met uitstel, voor De Cuyper, weet Het Laatste Nieuws.

De Cuyper kreeg een rode kaart tijdens de returnmatch van de halve finale van de Croky Cup. De verdediger kreeg een rode kaart in de absolute slotfase. De Cuyper gaf scheidsrechter Lothar D’Hondt een duw nadat Club Brugge niet nog een hoekschop kreeg om een eventuele verlenging af te dwingen.

Naast de schorsing van vier speeldagen, waarvan twee met uitstel, voor De Cuyper. Haalt het Bondsparket De Cuyper ook direct voor het Disciplinair Comité. De zitting vindt dinsdag plaats om 14 uur.

De schorsing van De Cuyper ging niet direct in, hierdoor kon De Cuyper nog wel voor Club Brugge in actie komen tegen KRC Genk. Door de schorsing mist De Cuyper de laatste twee matchen van de reguliere competitie tegen OH Leuven en STVV. De Cuyper zou het begin van de Champions’ Play-Offs wel kunnen halen. Het is nog de vraag of De Cuyper van het Disciplinair Comité dezelfde straf krijgt.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.