Sonck na penaltyfase Genk – Club Brugge: “Hoe dan? Als pinguin met je armen?”

Sonck na penaltyfase Genk – Club Brugge: “Hoe dan? Als pinguin met je armen?”

5 maart - 18:44
13

Wesley Sonck blikte tijdens Extra Time terug op de penaltyfase tussen KRC Genk en Club Brugge. Volgens Sonck was het belachelijk dat Club Brugge de derde treffer via een penalty mocht maken nadat Yira Sor de bal door Bjorn Meijer op zijn arm gekopt kreeg. Het Professional Refereeing Department gaf ook al aan dat het geen penalty en geen VAR-interventie had verwacht.

Sonck vraagt zich hardop af hoe Sor anders had moeten verdedigen tijdens Genk – Club Brugge. “Ik vraag me af hoe je dan moet verdedigen. Je moet al als een pinguïn met je armen langs je lichaam staan. Moet je dan ook nog springen als een pinguïn?”, citeerde Sporza een kritische Sonck. 

Sonck ziet het somber in voor de toekomst van de Jupiler Pro League na de penaltyfase tussen Genk en Club Brugge. “Ik denk dat dit is waar we naartoe gaan: dat spelers gaan proberen om van kortbij op de arm te mikken”, besluit Sonck.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.