Vandenbempt: “Stel je voor, geen Genk en Gent, maar wel Cercle en Mechelen”

Vandenbempt: “Stel je voor, geen Genk en Gent, maar wel Cercle en Mechelen”

4 maart - 19:45
9

Peter Vandenbempt zag KV Mechelen winnen op bezoek bij Cercle Brugge. Malinwa wist met 2-3 te winnen bij Cercle Brugge. Vandenbempt is zeer te spreken over de wederopstanding van Mechelen in de Jupiler Pro League. Volgens de analist kan de Champions’ Play-Offs weleens een verrassing gaan worden.

Volgens Vandenbempt wordt het een strijd van vier ploegen voor twee plekjes. “Want ook KV Mechelen is daar ineens na een overwinning tegen Cercle Brugge. De ploeg van 2024? Samen met Union zou je wel kunnen zeggen. Het is toch de comeback van het jaar met 20 op 24. En dat vaak met voetbal dat, anders dan dat van Cercle, wel wordt geapprecieerd”, deelt Vandenbempt via Sporza.

Vandenbempt meent dat zowel Cercle Brugge als Mechelen in een goede flow zitten. “Echte druk is er niet, al kan het natuurlijk wel dat ze met een trillende arm af te rekenen hebben, wanneer ze beseffen dat het kan”, geeft Vandenbempt aan.

Mechelen speelt in de laatste twee matchen tegen KVC Westerlo en OH Leuven. Cercle Brugge neemt het nog op tegen Sporting Charleroi en RWDM. Cercle Brugge staat vijfde met 43 punten. Mechelen staat achtste met 42 punten. Genk en Gent staan zesde en zevende met ook 43 punten.

Vandenbempt spiegelt de laatste twee matchen van Cercle Brugge en Mechelen aan dat van Gent en Genk. “Maar als je dat vergelijkt met AA Gent, dat nog tegen Union moet, en KRC Genk, dat nog speelt tegen Standard, dat gered en bevrijd is... En Genk en Gent zitten allebei niet in een goede flow”, aldus Vandenbempt.

Volgens Vandenbempt moeten we rekening houden met verrassingen in de top-6 van de Jupiler Pro League. “Stel je het maar eens voor: Genk en Gent niet in de top 6, Cercle Brugge en KV Mechelen wel. Het is stilaan iets minder absurd dan het klinkt”, besluit Vandenbempt.