'Promes mag toch terugkeren naar Rusland'

'Promes mag terugkeren naar Rusland na overleg op hoogste niveau'

4 maart om 15:35

Quincy Promes gaat toch niet uitgeleverd worden aan Nederland, nadat hij werd aangehouden op de luchthaven in Dubai. De 32-jarige aanvaller mag alsnog terugkeren naar Rusland, melden media in het Oost-Europese land.

Onder meer Sport-Express schrijft dat Promes door een rechter in Dubai is veroordeeld tot een boete voor het veroorzaken van een verkeersongeval en het verlaten van de plek van het ongeval. Hij ontsnapt echter aan een gevangenisstraf én aan uitlevering aan Nederland. Hij werd onlangs in Nederland veroordeeld tot gevangenisstraffen van anderhalf en zes jaar vanwege respectievelijk het neersteken van een neef en zijn aandeel in cocaïnesmokkel.

Volgens Russische media heeft Promes het besluit mede te danken aan inmenging van de Russische autoriteiten. Er zou overleg op het hoogste niveau zijn gevoerd met de Verenigde Arabische Emiraten. De vijftigvoudig Oranje-international lijkt nu spoedig terug naar Rusland te vliegen, waar hij weer kan aansluiten bij de selectie van Spartak Moskou. Hij ontspringt zodoende, in ieder geval voorlopig, de dans.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.