Haan prijst Vitesse-smaakmaker Hadj Moussa

Hadj Moussa wekt nieuwsgierigheid: 'In top speel je één-tegen-één'

4 maart om 14:40

Anis Hadj Moussa was zaterdag weer de grote smaakmaker bij Vitesse, hoewel de Arnhemmers thuis nipt verloren van FC Twente (1-2). Arie Haan denkt dat de van Patro Eisden gehuurde Algerijn bij een Nederlandse topclub nog beter uit de verf zou komen.

Hadj Moussa kwam in januari op huurbasis over van het Belgische Patro Eisden. Sindsdien is hij een heuse attractie in het Gelredome. "Anis Hadj Moussa van Vitesse is zo'n leuke speler. Dat is er eentje waarvoor ik naar het stadion ga, dat ik er effe voor ga zitten", zegt Haan, die de rechtsbuiten heeft opgenomen in zijn Elftal van de Week voor De Telegraaf. "Zijn acties voorafgaand aan die 1-1 bijvoorbeeld waren geweldig."

Haan vraagt zich af hoe Hadj Moussa zou presteren in een beter elftal. "Stel je voor dat hij in een goed elftal speelt. Tegen Vitesse kun je er als tegenstander rustig twee op hem af laten gaan nu, want er loopt om hem heen niet zoveel kwaliteit rond. In de top speel je één-tegen-één."

Hadj Moussa was tot dusver goed voor één assist in vijf Eredivisie-duels. Vitesse huurt hem tot het einde van het seizoen van Patro Eisden. Daar heeft hij nog een contract tot medio 2025.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.