Geen Fenerbahçe, maar ook geen Galatasaray: Mertens en co vliegen uit beker

Geen Fenerbahçe, maar ook geen Galatasaray: Mertens en co vliegen uit beker

1 maart - 12:28
1

Na de uitschakeling van Fenerbahçe in de kwartfinales van de Turkse beker dacht Galatasaray misschien grote kans te maken op eindwinst. Dat draaide echter anders uit: in hetzelfde stadium ging ook de andere titelfavoriet er genadeloos uit. Fatih Karagümrük kwam verrassend met 0-2 winnen in het RAMS Park.

Eeuwige rivalen Fenerbahçe en Galatasaray stevenen af op een intense titelontknoping. Beide ploegen lieten nog nauwelijks punten liggen in de Süper Lig, maar in de Turkse beker bleek dat geen garantie op succes. Ook Galatasaray ging er in de kwartfinales uit. De avond begon dramatisch voor Cim Bom: na zes minuten moest het achtervolgen na een doelpunt van Marcão.

Mertens begon op de bank bij Gala, maar aan het begin van de tweede helft moest de luxe-invaller de meubelen komen redden. Hoezeer de thuisploeg ook probeerde, de defensie van Fatih Karagümrük wilde niet wijken. Een vijftal minuten voor affluiten deed Ryan Mendes vervolgens de boeken dicht: 0-2.

Daardoor blijven er nog vier kanshebbers over voor bekerwinst in Turkije. Naast Fatih Karagümrük zijn dat Ankaragücü, Besiktas en Trabzonspor.