Twee tijdelijke bewindvoerders moeten Eendracht Aalst in leven houden

Twee tijdelijke bewindvoerders moeten Eendracht Aalst in leven houden

28 februari - 11:45 Laatste update: 11:52
4

Het water staat Eendracht Aalst aan de lippen. De Turkse investeerders die afgelopen zomer in de stad neerstreken, zijn alweer met de noorderzon verdwenen. De vele rekeningen blijven zich echter opstapelen. De club komt nu dan ook onder tijdelijke bewindvoering te staan.

De rechtbank van koophandel heeft Eendracht Aalst onder leiding van twee externe bewindvoerders geplaatst. Twee advocaten moeten de komende weken proberen om de financiële wantoestanden zo goed mogelijk recht te trekken. "Eendracht Aalst blijkt er niet in te slagen om facturen op tijd te betalen en dat wordt nu verder uitgezocht", reageert schepen Matthias De Ridder (N-VA) bij VRT NWS.

In eerste instantie zullen de twee bewindvoerders de boekhouding doornemen in de hoop om een helder zicht te krijgen op de inkomsten en uitgaven van de club. "Zij gaan voorlopig drie weken lang het bestuur van de vzw van de A-kern beheren", vat De Ridder samen. Op basis van die analyse zal bekeken worden welke verdere stappen aan de orde zijn. Mogelijk blijven de twee bewindvoerders dus nog langer aan zet dan die drie weken.

De supporters maken zich uiteraard zorgen over het voortbestaan van de club én de huidige sportieve gevolgen. "Wat er nu op sportief vlak gebeurt voor de A-kern is ook nog niet duidelijk. Dat wordt ook door de bewindvoerders beslist", kan de schepen geen zekerheid bieden.