Sissako en Kortrijk staan tegen RWDM voor match van waarheid: “Geen excuses meer”

Sissako en Kortrijk staan tegen RWDM voor match van waarheid: “Geen excuses meer”

27 februari - 17:32 Laatste update: 18:27
2

Komende zondag staat KV Kortrijk voor een cruciale wedstrijd tegen RWDM, een directe concurrent in de strijd om degradatie te ontlopen. Voor middenvelder Abdoulaye Sissako is het duidelijk dat er geen ruimte meer is voor excuses. 

Helemaal achterin het klassement, beseft hij het belang van de confrontatie. "We zijn enkel tevreden met een overwinning", benadrukt Sissako, geciteerd door Het Laatste Nieuws. Met een zege kunnen de West-Vlamingen tot op twee punten naderen van RWDM, waarmee ze gelijk komen met Eupen, op voorwaarde dat Eupen verliest van RSC Anderlecht.

Hoewel KV Kortrijk recent een moeilijke periode kende met een reeks van drie nederlagen, blijft Sissako positief over zijn eigen vorm. Als defensieve middenvelder voelt hij zich op zijn plaats, maar hij erkent ook het belang van het teamresultaat. "We hebben nog steeds de rode lantaarn in handen en dat is frustrerend", geeft Sissako toe.

“Er zijn geen excuses meer. Als we winnen, sluipen we dichterbij en dat zou voor een geweldige vertrouwensboost zorgen. We zijn enkel tevreden met een overwinning.” Voor Sissako heeft deze wedstrijd een extra lading vanwege zijn verleden bij Zulte Waregem, waar hij vorig seizoen actief was. De degradatie met Essevee wil hij koste wat het kost vermijden met KV Kortrijk. Ook het feit dat zijn broer, Moussa Sissako, voor RWDM uitkomt maakt het een speciale partij. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.