Leoni over Doku bij jeugd Anderlecht: “De 15-jarige met de grote dijen”

Leoni over Doku bij jeugd Anderlecht: “De 15-jarige met de grote dijen”

27 februari - 16:59
6

Théo Leoni, middenvelder bij Anderlecht, blikt terug op zijn tijd bij de jeugdploeg van de club en de herinneringen aan de opkomst van Jérémy Doku. In een interview met La Tribune herinnert Leoni zich levendig de komst van Doku naar het U21-elftal van Anderlecht op slechts 15-jarige leeftijd. 

Hij beschrijft de impact van Doku's verschijning, waarbij hij meteen doorhad dat Doku een speciaal talent was. "De 15-jarige met de grote dijen bracht iedereen meteen op één lijn!" Ondanks Doku's jeugdige leeftijd maakte hij een diepe indruk op Leoni. Niet enkel door zijn opvallende fysiek, maar ook door zijn talent. 

Leoni herinnert zich levendig de eerste trainingssessies met Doku en de verbazing van het team over zijn prestaties. “Hij zat al op een ander niveau!”, klinkt het, geciteerd door RTBF. “Soms speelden we bij de U21 met Jérémy Doku op links en Francis Amuzu op rechts. Ik kan je vertellen dat ik veel plezier had in het midden! Mijn passes waren niet altijd goed, maar dankzij hen leek het er altijd op!”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.