Ref. Dep. na strafschop Union – Standard: “Tijdens de rust duidelijker beeld”

Ref. Dep. na strafschop Union – Standard: “Tijdens de rust duidelijker beeld”

26 februari - 19:14
6

Frank De Bleeckere blikte namens het Professional Refereeing Department terug op de penaltyfase tussen Union SG en Standard. De situatie leverde de nodige gefronste wenkbrauwen op, maar volgens De Bleeckere was de strafschop terecht.

De beelden waren niet direct duidelijk tijdens het moment bij Union tegen Standard. “Tijdens de rust was er een duidelijker beeld. De scheidsrechter geeft in eerste instantie geen strafschop, er zijn twee challenges in één en dezelfde situatie, allemaal in het strafschopgebied. Over de eerste gaan we niet discussiëren, dat is niet voldoende voor een strafschop”, deelt De Bleeckere via de officiële kanalen van het Ref. Dep.

De Bleeckere vertelt verder waarom de strafschop van Union tegen Standard volgens hem terecht was. “De VAR is tussengekomen voor de tweede situatie met Zinho Vanheusden en Eckert Ayensa. En dan hebben zij op beeld gezien dat Vanheusden, de speler van Standard, de voet raakt van de aanvaller van Union. En op basis van die beelden is er een strafschop geweest”, vertelt De Bleeckere.

Er wordt afgesloten met de vraag of de strafschop voor Union tegen Standard waterdicht was en 100% duidelijk. “Ja, inderdaad”, reageerde De Bleeckere tot slot.