Union SG weet thuis te winnen van Standard, voorsprong op Anderlecht blijft gelijk

25 februari - 20:32 Laatste update: 20:36
22

Union SG heeft in eigen huis met 2-1 gewonnen van Standard in de Jupiler Pro League. Namens Union kwam Gustaf Nilsson en Dennis Eckert tot scoren. Namens Standard deed Moussa Djenepo wat terug. Door de zege loopt Union verder uit op de concurrentie. Het gat tussen Union en RSC Anderlecht blijft gelijk doordat de nummer twee van nummer drie Club Brugge wist te winnen.

Union kreeg Standard op bezoek. Standard probeerde het balbezit op te eisen tegen Union, maar was te slordig in de beginfase. Doelman Arnaud Bodart moest Standard in de beginfase al meerdere keren overeind houden.

In de volgende fase stond de organisatie van Standard sterk tegen Union. De koploper had moeite om zich erdoorheen te voetballen. In de 30e minuut wist Kelvin Yeboah los te breken en de spits van Standard raakte de paal van Union.

Het volgende moment was voor Union, Noah Sadiki dribbelde de zestienmeter van Standard in en werd gevloerd. De VAR greep in en scheidsrechter Laforge besloot uiteindelijk om een strafschop te geven. Nilsson bracht Union vanop de stip op voorsprong.

Gelijk na het doelpunt van Union wist de koploper de voorsprong te verdubbelen. Standard leed balverlies en Union kwam er razensnel uit. De bal kwam uiteindelijk bij Eckert die Bodart wist te verschalken.

Vlak voor rust raakte Zinho Vanheusden geblesseerd. De verdediger kwam hard ten val en moest met een brancard het veld af. Union ging rusten met een 2-0 voorsprong op Standard.

In de tweede helft deed Standard direct iets terug tegen Union. In de 50e minuut tekende Djenepo voor de aansluitingstreffer van De Rouches. Union leek niet te schrikken van het tegendoelpunt van Standard.

Union wist in de tweede helft maar weinig kansen bij elkaar te voetballen tegen Standard. Ook Standard kon niet zeer gevaarlijk worden, maar de spanning bleef in de match doordat het verschil minimaal was.

In de absolute slotfase hield Bodart Standard in de match door een aantal belangrijke reddingen te verrichten. Zowel Union als Standard kwamen niet meer tot scoren.