KAA Gent blijft sukkelen en geeft winst tegen Antwerp nog uit handen

25 februari - 17:57 Laatste update: 18:08
41

Een overwinning van KAA Gent in 2024 blijft moeilijk. Tegen Royal Antwerp FC leek het nochtans op weg naar een driepunter, maar gaf het die in het slot toch nog uit handen. Het werd 2-2.

KAA Gent begon snel en agressief aan de partij, won de meeste duels en zetten Antwerp onder druk. Na vijftien minuten kwamen de Buffalo's ook op voorsprong door een eigen doelpunt van Alderweireld.

Antwerp probeerde snel te reageren, maar Yusuf miste een grote kans van dichtbij. Tissoudali kon ook niet profiteren van een fout van Alderweireld aan de andere kant. Gent controleerde, maar gaf nog een strafschop weg door een onnodige overtreding van Kandouss op Bataille. Ondrejka benutte die strafschop, 1-1.

KAA Gent liet zich echter niet van de wijs brengen. Het bleef druk zetten en kreeg een herhaling van een openingsdoelpunt. Brown gaf weer een goede voorzet en Gerkens maakte deze keer wel af: 2-1. De KAA Gent Arena aan het feest.

In de tweede helft was het tempo lager en waren er minder kansen. Antwerp, dat moest aanvallen, was teleurstellend en miste creativiteit. AA Gent kreeg nog een grote kans met een mooie pass van De Sart naar Tissoudali, maar Butez redde goed.

Maar toen AA Gent naliet om Antwerp af te maken, gebeurde wat vaak gebeurt: Antwerp scoorde. In de 84e minuut gaf Wijndal een voorzet op Udoh, die de bal naar binnen tikte voor Ilenikhena om te scoren: 2-2. AA Gent probeerde nog te scoren met een schot van De Sart dat net naast ging en een poging van Depoitre, maar scoren zat er niet meer in.

Zuur puntenverlies voor Gent, dat uit de top zes valt als Cercle zondagavond wint. Antwerp blijft op de vierde plaats staan.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.