100-jarig STVV roept KVC Westerlo halt toe en boekt nipte overwinning op Stayen

24 februari - 20:13
3

Het 100-jarige STVV heeft op Stayen de opmars van KVC Westerlo in de Jupiler Pro League een halt toegeroepen. In eigen huis wist STVV met 1-0 te winnen door een doelpunt van Ryotaro Ito

STVV en KVC Westerlo waren begonnen. De beginfase was duidelijk voor De Kanaries, dat direct duidelijk maakte dat STVV van plan was om de drie punten op Stayen te houden. In het eerste kwartier had Westerlo erg veel moeite om op de helft van STVV te komen.

De druk en de dominantie van STVV bleven aanhouden tegen Westerlo en in de 37e minuut resulteerde dit in het openingsdoelpunt van Ryotaro Ito. De Japanner wist doelman Bolat te verschalken via een fraaie stift. Vlak voor rust was STVV nog dichtbij een doelpunt, maar ging rusten met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft was het opnieuw STVV dat het sterkst voor de dag kwam. De Kemphanen hadden erg veel moeite met De Kanaries. In de tweede helft waren er een stuk minder kansen tussen STVV en Westerlo, STVV behield wel de dominantie.

In de slotfase kwam Westerlo nog wel opzetten tegen STVV voor een slotoffensief. Het lukte Westerlo alleen niet meer om op het scorebord te komen. STVV was via Fujita nog erg dichtbij, maar hij raakte de paal. De match eindigde in een verdiende 1-0 overwinning voor STVV.