Joos over Doku bij City: “Speelt niet slecht, maar dat is echt wel te weinig”

Joos over Doku bij City: “Speelt niet slecht, maar dat is echt wel te weinig”

24 februari - 11:16
15

Jeremy Doku, Rode Duivel bij Manchester City, heeft momenteel twee doelpunten en vijf assists in de Premier League. Een degelijke statistiek, maar het kan nog beter. Ondanks zijn nog steeds aanzienlijke speeltijd, heeft hij moeite om zijn stempel te drukken. 

Filip Joos wijst erop dat Doku's statistieken enigszins misleidend zijn, met een groot deel van zijn doelpunten en assists afkomstig van één enkele wedstrijd tegen Bournemouth. "Dat betekent dat hij in al die andere matchen maar 1 goal maakte en 1 assist gaf", aldus Filip Joos tijdens de podcast van 90 Minutes.

 "Hij speelt niet slecht, maar dat is echt wel te weinig. Hij is nooit de speler van de statistieken geweest. Alleen, dat moet hij wel worden”, gaat Joos verder, geciteerd door Sporza. De analist benadrukt dat Doku's potentieel nog niet volledig benut is en stelt dat hij beter tot zijn recht zou komen op de rechterflank. 

"Hij dribbelt het liefst met buitenkant rechts, wat ervoor zorgt dat hij op links zelden de doellijn haalt. Daar ligt de progressie”, klinkt het verder. "We schrijven hem zeker niet af, uiteraard niet. Maar we mogen wel op die statistieken wijzen. En voor interlands, zoals op het EK, denk ik dat hij nog altijd een enorm wapen is."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.