Deila zucht voor Anderlecht: Ben vragen over 'cruciale duels' beetje moe ...

Deila zucht voor Anderlecht: "Ben vragen over 'cruciale duels' beetje moe ..."

23 februari - 15:00
23

Zondag is het weer tijd voor dé affiche uit het Belgische voetbal: Club Brugge - RSC Anderlecht. Nu die laatste ploeg weer uit het dal klautert na enkele donkere jaren, hangt rond de kraker het aura van weleer. Toch vindt Ronny Deila niet dat het al om een 'cruciale wedstrijd' gaat.

Op vier speeldagen van het reguliere einde staat Club Brugge negen punten in het krijt op de grote rivaal. Koploper Union Saint-Gilloise staat nog eens acht eenheden verderop. Enkel een zege kan dus volstaan voor Club, nietwaar, meneer Deila? "Wat zijn vijf of zes punten", reageert de Noor op zijn perspraatje bijzonder laconiek op die vraag, volgens Het Laatste Nieuws.

In zijn ogen hoeft Club Brugge een wedstrijd als Anderlecht niet anders te beschouwen dan pakweg tegen een laagvlieger. "Een match die we moeten winnen, maar dat is toch elke week zo?", kaatst hij de bal terug. Deila voelt de druk steeds verder stijgen. "Alleen ben ik de vragen een beetje moe over ‘cruciale wedstrijden’. ‘Jullie moeten dit, jullie moeten dat ...'", zucht hij. Zijn geloof in zijn elftal blijft overeind. "Ons voetbal wordt beter en het vertrouwen is groot."

Mede dankzij het thuisvoordeel ziet Deila dan ook een goede kans om de volle buit te pakken tegen Anderlecht. "Als je Club Brugge op het beste niveau ziet, dan kunnen we van iedereen winnen. We hebben Union verslagen", verwijst hij naar de bekerpartij van afgelopen maand. Hoe dan ook zou Deila niet willen ruilen met collega Brian Riemer. "Als ik moet kiezen, dan neem ik mijn ploeg boven die van Anderlecht."