'De Ligt staat open voor vertrek bij Bayern München, belangstelling van United'

'De Ligt staat open voor vertrek bij Bayern München, belangstelling van United'

23 februari - 11:45

De situatie van verdediger Matthijs de Ligt wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de clubs uit grote competities. Zijn toekomst bij Bayern München lijkt af te hangen van de volgende trainer van de Duitsers.

Na de veelbesproken wedstrijd tegen Bayer Leverkusen (3-0) meldde Bayern-directeur Christoph Freund nog dat hij geen heil zag in een vertrek van De Ligt. Volgens berichtgeving van Daily Mail is de 24-jarige Nederlander momenteel erg teleurgesteld over hoe het loopt. Manchester United zou hem maar al te graag naar Engeland halen. Freund ziet dat niet zo snel gebeuren. "Natuurlijk is hij teleurgesteld, maar we zijn blij met hem", vertelde hij destijds aan Kicker.

Fabrizio Romano meldt vijdag echter dat de situatie van de Nederlander bij Bayern zal opnieuw beoordeeld worden zodra de club een opvolger voor Thomas Tuchel heeft gevonden. Onder de Duitse oefenmeester heeft De Ligt het zwaar. Hij is uit op meer speeltijd. 'Paris Saint-Germain toonde in de winter al interesse en verschillende clubs uit de Premier League mengen zich deze zomer in de race om de verdediger', aldus Romano.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.