Union SG blijft stunten in Europa en haalt het nu ook van Eintracht Frankfurt

22 februari - 22:53 Laatste update: 23:01
83

Union SG blijft dit seizoen maar overtuigen. Het is alleen leider in de JPL en nog actief in de Croky Cup, terwijl het ook mag dromen van Europese successen. Tegen Eintracht Frankfurt kende het alvast een mooie avond. In Duitsland won het met 1-2.

Onze competitieleider begon zonder aarzeling aan de wedstrijd. De bal circuleerde vlot en de verdediging stond stevig. Machida testte de vuisten van doelman Trapp, Nilsson kon net niet bij een voorzet van Amoura.

Op het kwartier werd een doelpunt van Marmoush terecht afgekeurd wegens buitenspel. Dat zou lange tijd het enige dreigende moment zijn voor de Duitsers. Ze speelden ongeïnspireerd voor de rust, zonder vertrouwen. Union controleerde het spel en had de zaken goed onder controle, maar miste scherpte in de aanval. Na 45 was de 0-0 tussenstand logisch.

Even pauze, even rusten. En dan brak minuut 46 aan. Union begon als een speer aan die tweede helft én kwam plots op een 0-1 voorsprong. Het Union-vak barstte uit zijn voegen. De tweede helft kon niet beter beginnen voor Union. Eintracht Frankfurt probeerde het tempo op te voeren, gesteund door het publiek, maar Union kwam zelden in de problemen.

De Brusselaars speelden volwassen en wisten af en toe ook een stevige tik uit te delen. Union hadden het overwicht en verdienden de overwinning ook. Frankfurt kreeg wel nog een goede kans op de gelijkmaker, maar Moris redde zijn ploeg met een knappe redding.

Tien minuten voor tijd verdreef Eckert Ayensa alle twijfels door scherp te reageren op een hoekschop en de bal hard voorbij Trapp te trappen. Het werd nog even spannend na de aansluitingstreffer van Ebimbe, maar uiteindelijk hielden de Brusselaars stand.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.