CEO KBVB over de VAR: Ruimte voor verbetering, de technologie is relatief jong

CEO KBVB over de VAR: "Ruimte voor verbetering, de technologie is relatief jong"

22 februari - 16:54
2

Piet Vandendriessche, de CEO van de KBVB, heeft met het presenteren van Peter Willems als hoofd van het Refereeing Department en het afscheid van Herbert Fandel al aardig wat veranderingen doorgevoerd. Ook Bertrand Layec verlaat na dit seizoen het Professional Refereeing Department. Vandendriessche geeft aan wat er met de VAR gaat gebeuren in de Jupiler Pro League.

Vandendriessche deelt zijn analyse over de huidige stand van zaken van de VAR in de Jupiler Pro League. “Er is zeker ruimte voor verbetering. Maar laten we niet vergeten dat de technologie relatief jong is. Ook in andere landen worden af en toe minder goede beslissingen genomen. We zijn zeker niet alleen in Europa”, citeert Sporza Vandendriessche.

Vandendriessche sluit af door te melden dat de kwaliteit van de beslissingen van de VAR omhoog moet. “We moeten naar onszelf kijken en zorgen dat de kwaliteit van de beslissingen beter wordt. Ik heb er vertrouwen in dat we met deze investeringen zullen bereiken in de toekomst. Toch is het geen exacte wetenschap, af en toe zal er nog discussie zijn”, besluit Vandendriessche.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.