Rangers na totale ommekeer onder Clement: “We zijn in shock”

Rangers na totale ommekeer onder Clement: “We zijn in shock”

21 februari - 13:42
15

Glasgow Rangers staat op zijn kop en dat komt allemaal door Phillipe Clement. Toen onze landgenoot overnam, stond Rangers zeven punten achter Celtic Glasgow, momenteel staan ze er twee voor. Clement doet heel Glasgow dromen van een nieuwe titel.

Clement heeft van Rangers een machine gemaakt, toen hij overnam op 16 oktober was alles slecht. Die stemming is vier maanden later volledig gekeerd. Met Clement aan het roer haalde Rangers maar liefst 49 op 54 en won hij de Schotse League Cup. Daarnaast staan ze ook in de 1/8ste finale van de Europa League. Zo schrijft Het Belang van Limburg.

“Het Schots voetbal is in shock”, aldus Gavin Berry, ervaren en gerespecteerd voetbaljournalist bij Daily Record en duidelijk onder de indruk. Als Rangers kampioen speelt, zou dat volgens hem één van de grootste verrassingen zijn van de jongste 50 jaar, zeker omdat volgens Berry iedereen in oktober geloofde dat het game over was voor Rangers. Berry zegt dat vooral Clement zijn duidelijkheid geloofd wordt in Schotland.

Uiteraard is de weg naar de titel nog lang, zo staat er op zondag 7 april nog een cruciaal duel tegen Celtic op het programma. Vervolgens volgen nog play-offs met zes teams, maar met slechts vijf wedstrijden voor elk van die teams. De mensen in Glasgow beginnen al te dromen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.