Vlaggen en spandoeken verboden bij Lokeren na Gent

Vlaggen en spandoeken verboden bij Lokeren na duel tegen Gent: “Overdreven”

21 februari om 12:43

Sporting Lokeren-Temse neemt drastische maatregelen na het wangedrag van fans tijdens de wedstrijd tegen Jong Gent. Het bestuur, in samenwerking met de politie en veiligheidsdiensten, heeft besloten om vlaggen, spandoeken en tifo's voor de rest van het seizoen te verbieden. 

Ook een verplichte één-op-één verkoop van tickets wordt ingevoerd, waarbij elk ticket wordt gelinkt aan een individueel persoon om te voorkomen dat mensen met stadionverboden toch toegang tot wedstrijden krijgen. Dit besluit is genomen om de veiligheid te waarborgen en ervoor te zorgen dat alle aanwezigen in het Daknamstadion geïdentificeerd kunnen worden. Het bestuur benadrukt dat deze maatregelen tijdelijk zijn en dat er wordt overlegd met alle betrokken partijen om waar nodig bij te sturen.

Hoewel het bestuur van Sporting Lokeren-Temse de maatregelen als noodzakelijk beschouwt, uiten fans hun onvrede op sociale media. Sommigen vinden de reactie van het bestuur overdreven en vrezen dat dit slechts een voorbeeld is van een ongepaste reactie op het wangedrag van een kleine groep supporters. Er wordt opgeroepen tot kalmte en weloverwogen beslissingen om de situatie onder controle te houden.

Lokeren-fan en voormalig N-VA gemeenteraadslid Abdul Nassaj reageert op de beslissingen in Het Nieuwbslad. “Dit lijkt mij een even overdreven reactie te zijn als de ongepaste actie van een paar supporters. Bij chaos moet men het hoofd net koel proberen te houden en weloverwogen beslissingen nemen, wat hier precies niet het geval is. Wat is het volgende: sjaals en petten en kledij met Sporting-logo verbieden tenzij er vooraf toestemming wordt gevraagd?”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.