Lokeren-Temse en Jong KAA Gent loopt mis door vuurpijlen

Lokeren-Temse tegen Jong Gent loopt mis: 'Brandstichting en wedstrijd stilgelegd'

18 februari om 14:15
Laatste update: 18 februari om 14:23

KSC Lokeren-Temse speelde zaterdag 2-2 gelijk tegen de jongelingen van KAA Gent. Opvallend was dat de match tien minuten moest worden stilgelegd, door bengaals vuur van de thuisaanhang. Eerder werd er brand gesticht bij een van de buren van het stadion.

Voor de wedstrijd hadden enkele supporters een vuurpijl in een droge struik gegooid, vlak voor de wedstrijd van Mario Vergeylen, die tevens zelf Lokeren-supporter is. “Rond 19 uur merkten we dat er brand was gesticht”, zegt Vergeylen in Het Belang van Limburg. “Gelukkig hebben we camera’s aan onze gevel. Ik ben meteen naar buiten gelopen en heb de struik dan geblust zodat de schade al bij al beperkt bleef. Het had erger kunnen aflopen.”

Ook tijdens de match liep het mis. Nadat de beloften van gent 0-2 op voorsprong gekomen waren gooiden een aantal ‘supporters’ opnieuw een reeks vuurpijlen op het veld. De wedstrijd werd noodgedwongen stilgelegd. Naar verluidt gaat het om Nederlandse voetbalhooligans uit Breda.

Burgemeester Filip Anthuenis is ontgoocheld. “Betreurenswaardig. Veel respect voor de mensen van de club en voor de veiligheidsverantwoordelijken die geprobeerd hebben om alles in goede banen te leiden en alle relschoppers in beeld te brengen. De politie onderzoekt nu verder”, besluit Anthuenis.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.