'Spelers Standard opnieuw te laat betaald, deurwaarder blokkeerde rekeningen'

'Spelers Standard opnieuw te laat betaald, deurwaarder blokkeerde rekeningen'

21 februari - 07:50
11

Bij Standard gaat het financieel niet voor de wind. Onlangs kreeg de club bezoek van een deurwaarder en nu zijn de rekeningen geblokkeerd. Dit heeft opnieuw geleid tot een vertraagde betaling van de salarissen van de Standard-spelers. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De voormalige CEO van Standard, Alexandre Grosjean, is degene die verantwoordelijk is voor het inschakelen van de deurwaarder bij de club. Dit conflict is ontstaan door een geschil over zijn ontslagvergoeding, waarbij Grosjean in het gelijk werd gesteld door de arbeidsrechtbank.

Standard legde zich echter niet neer bij deze uitspraak en ging in beroep. Dit resulteerde in een vertraging bij de uitbetaling van de vergoeding aan de voormalige CEO. Als noodmaatregel schakelde Grosjean daarom een gerechtsdeurwaarder in, wat leidde tot de blokkering van de rekeningen.

Inmiddels is dit probleem opgelost door gebruik te maken van een derdenrekening, waardoor de blokkade van de rekeningen is opgeheven en de salarissen - zij het opnieuw te laat - aan de spelers zijn uitbetaald.

Ook sportief gaat het Standard niet voor de wind; de Rouches staan momenteel op de 11e plaats in de ranglijst van de Jupiler Pro League.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.