'Domper voor De Bruyne, risico op nieuwe hamstringblessure voor Rode Duivel'

'Domper voor De Bruyne, risico op nieuwe hamstringblessure voor Rode Duivel'

21 februari - 07:15 Laatste update: 07:26
5

Kevin De Bruyne kampt opnieuw met klachten aan de hamstring. De Rode Duivel, die sinds begin dit jaar weer op het veld stond na een hamstringblessure, werd voor de zekerheid aan de kant gehouden. Dit meldt het Engelse Daily Mail.

De Rode Duivel was onlangs teruggekeerd van een hamstringblessure, die hij al na 23 minuten in de Premier League opliep tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Burnley. Hierdoor moest De Bruyne een operatie ondergaan en was hij ongeveer 5 maanden niet beschikbaar.

Op 7 januari maakte De Bruyne zijn rentree tegen Huddersfield in de FA Cup, maar na een aantal optredens is het opnieuw oppassen voor de middenvelder. Pep Guardiola legde uit waarom De Bruyne op de bank zat tijdens de wedstrijd tegen Brentford op dinsdag.

'We hebben Kevin vandaag niet ingezet omdat hij last heeft van zijn hamstring. Hij is in orde. Het is meer voorzichtigheid en preventie dan wat dan ook. Hij voelde zich niet op zijn gemak en de artsen zeiden dat er een klein risico was'', vertelde Guardiola.

De laatste interland van De Bruyne was op 28 maart 2023. Toen wonnen de Rode Duivels met 2-3 van Duitsland in een vriendschappelijke wedstrijd.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.