Witsel moet zich één keer gewonnen geven tegen Inter, Vermeeren niet van de bank

20 februari - 23:16
7

Internazionale heeft thuis met 1-0 gewonnen van Atlético Madrid in een intens voetbalgevecht. Het was een verdiende overwinning voor de Nerazzurri in Milaan. Beide ploegen hebben nog alles om voor te spelen tijdens de return in Madrid.

De ontmoeting tussen Inter en Atlético betekende ook het weerzien van Atlético-coach Diego Simeone met de ploeg waar hij 85 wedstrijden voor speelde. Axel Witsel mocht dat vanuit de basis meemaken, terwijl Arthur Vermeeren negentig minuten lang aan de bank gekluisterd bleef. Datzelfde lot was overigens ook Tajon Buchanan (ex-Club Brugge) beschoren bij Inter.

De ploeg van Simeone had het lastig in Stadio Giuseppe Meazza. In de eerste helft kreeg de koploper van de Serie A al wat redelijke kansen op de voorsprong. Via aanvallers Marcus Thuram en Lautaro Martínez werd de thuisploeg een aantal keer gevaarlijk in de eerste 45 minuten. Het was vooral aan doelman Jan Oblak te danken dat de ploegen in evenwicht bleven. Aan de andere kant deed Samuel Lino wat terug, maar zijn inzet vloog langs het doel.

Na rust kwam voormalig zomeraanwinst Marko Arnautovic in de ploeg bij Inter. De Oostenrijker kreeg meteen een grote kans, maar kopte naast. Ook de volgende grote kans van de thuisploeg was voor Arnautovic. Hij kreeg de bal van Martínez en schoot over, mede door een ultieme lichte aanraking van Witsel. Lino was voor een tweede keer dichtbij een Madrileens doelpunt, zijn schot ging rakelings langs de linkerpaal. Martínez leek even later zijn ploeg op voorsprong te zetten met een knappe kopbal, maar Oblak redde prachtig.

Twee minuten na de gemiste kans van Martínez was het dan toch raak voor Inter. De Argentijn stuitte in eerste instantie nog op Oblak, maar invaller Arnautovic was er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten, 1-0. Atlético kwam er nog een paar keer gevaarlijk uit via Lino, maar dat leverde geen doelpunt op. Een paar minuten voor tijd kreeg Álvaro Morata een levensgrote mogelijkheid op de gelijkmaker, maar hij kopte naast. Inter won uiteindelijk verdiend met 1-0 van Atlético.