PSV mag niet klagen na gelijkspel tegen Dortmund, VAR eist hoofdrol op

20 februari - 22:59
2

PSV en Borussia Dortmund hebben elkaar in een spannend duel in het Philips Stadion in evenwicht gehouden. De thuisploeg uit Eindhoven speelde met 1-1 gelijk, waardoor de return in Duitsland uitkomst moet bieden. Donyell Malen scoorde aan Dortmund-zijde, Luuk de Jong deed dat met een makkelijk gegeven penalty namens PSV.

PSV-trainer Peter Bosz ging voor een aanvallende speelwijze tegen de Duitse tegenstander dinsdag. De herstelde Johan Bakayoko kreeg groen licht om meteen in de basis te starten. Aan de overzijde viel er ook een terugkeer te noteren van een Belgisch toptalent. Julien Duranville zat na ruim een half jaar nog eens in de selectie van BVB. Minuten maken zat er evenwel (nog) niet in.

PSV begon ietwat nerveus aan het duel in Eindhoven, maar beetje bij beetje kwamen de manschappen van Bosz meer voor het doel van Dortmund. Vooral Malik Tillman kreeg twee grote kansen in de eerste helft, maar de Amerikaan had zijn vizier niet op scherp en mikte twee keer naast. Aan de andere kant viel de goal wel. Door balverlies van PSV was het uitgerekend Donyell Malen, die doorbrak in Eindhoven, die door een aanraking van Sergiño Dest zijn bal in het doel zag verdwijnen. De oud-speler bood zijn excuses aan, maar Dortmund kon zo wel met een voorsprong gaan rusten.

PSV deed qua dominantie en spel in ieder geval niet onder voor Dortmund in de eerste helft en dat beeld zette zich in het tweede bedrijf eigenlijk voort. Uiteindelijk werd het ook al snel in de tweede helft gelijk, nadat PSV wat hulp kreeg uit onverwachte hoek. Mats Hummels haalde Tillman onderuit, maar het leek alsof de Duitser eerst de bal raakte. De VAR vond het toch een strafschop en Luuk de Jong pakte dat cadeautje overtuigend uit en maakte 1-1.

De wedstrijd tussen PSV en Dortmund had het eerste uur een heel hoog tempo, maar na de goal van de Eindhovense captain zakte dat toch wat in. Beide ploegen speelden een stuk rustiger en kregen nog maar weinig kansen. PSV werd in de slotfase nog erg dominant, maar gescoord werd er niet meer. Daardoor zal de beslissing vallen in de return. Op 13 maart speelt Dortmund voor gastheer.