Antwerp mist creatieve toets van Vermeeren: Weinig verschillende smaken

Antwerp mist creatieve toets van Vermeeren: "Weinig verschillende smaken"

20 februari - 23:29

Royal Antwerp FC ging zaterdag onderuit tegen KV Mechelen (0-1). Ook in die partij viel hetzelfde euvel op dat eigenlijk al het gehele seizoen parten speelt: een creatieve middenvelder loopt er niet echt rond op de Bosuil. Na het winterse vertrek van Arthur Vermeeren is dat vleugje magie enkel nog vluchtiger geworden.

Vermeeren opereerde weliswaar behoorlijk laag op het middenveld, maar dankzij zijn geweldige spelinzicht wist hij toch voor onaangename verrassingen te zorgen bij de tegenstander. Nu de tiener timmert aan de weg bij Atlético Madrid, heeft The Great Old nog minder 'genie' op haar middenstrook rondlopen. "Zoals gezegd heeft Antwerp weinig verschillende smaken", schrijft Het Laatste Nieuws.

De jonge Mahamdou Doumbia, amper negentien jaar, liet de Antwerp-fans de voorbije weken nochtans dromen. "Hij presteert goed, al mag er gezien zijn leeftijd nog een terugval worden verwacht", wil HLN niet alle druk op zijn schouders leggen. Jurgen Ekkelenkamp speelt geregeld op de tien, maar beschikt niet echt over de capaciteiten om spelverdeler te zijn. Hij wordt omschreven als iemand met een 'functionele techniek', die vooral dient om druk te zetten en looplijnen te creëren. Ook Eliot Matazo en Alhassan Yusuf hebben "niet dat frivole", luidt het besluit.

En dan is er nog Mandela Keita. De controleur heeft klasse te koop, maar ook zijn voornaamste taak ligt in het verdedigende compartiment. Daarnaast is de eenmalige Rode Duivel niet helemaal zichzelf meer na het vertrek van zijn maatje Vermeeren. Ook al ogen zijn statistieken nog gelijkaardig, laat Keita geen onuitwisbare indruk meer na. De komende weken zal Mark van Bommel toch ergens een oplossing moeten vinden.