De Jong bijt van zich af bij Barcelona: 'Jullie moeten stoppen met die leugens'

De Jong bijt van zich af bij Barcelona: 'Jullie moeten stoppen met die leugens'

20 februari - 19:16

Frenkie de Jong heeft dinsdagavond afgerekend met alle 'leugens' die de Spaanse media over hem verspreiden. De 26-jarige spelmaker benadrukt dat hij zeer gelukkig is bij FC Barcelona.

De Jong schoof dinsdag aan op een persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met Napoli. De middenvelder kreeg echter vooral vragen over zijn toekomst bij Barça. "De laatste tijd ben ik een beetje boos over wat de pers schrijft. Er komen dingen naar buiten die niet waar zijn. Ik begrijp niet waarom jullie dingen zeggen die leugens zijn. Het is een beetje gênant", trok De Jong van leer.

Volgens Spaanse media overweegt de Oranje-international een transfer. Hij ging daarom nog niet in op een nieuw contractvoorstel. Barcelona zou vanwege de financiële situatie zijn vorstelijke salaris niet kunnen ophoesten en wil dat - andermaal - over meerdere jaren uitspreiden. "Je hebt het over mijn contract. Er wordt veel gespeculeerd, dat ik veertig miljoen euro verdien bijvoorbeeld. Maar dit is verre van de realiteit. Ik ben erg gelukkig bij Barça, het is de club van mijn dromen. Ik hoop hier nog vele jaren door te gaan", benadrukt hij.

De Jong besloot de Spaanse pers stevig op zijn plek te zetten. "Ik denk dat jullie moeten veranderen, jullie doen dit met veel spelers en coaches. Jullie schrijven dingen die niet waar zijn. Soms hoor ik ook dat ik geen Barça-niveau heb. Ik vind dat de pers moet stoppen met de leugens over mij."

Barcelona gaat woensdag op bezoek in Napels in de achtste finales van de Champions League. De aftrap tegen Napoli is om 21.00 uur.