Degryse over zijn verleden als spits: ''PSV belde toen ik op Copacabana lag''

Degryse over zijn verleden als spits: ''PSV belde toen ik op Copacabana lag''

20 februari - 11:35 Laatste update: 11:57
2

Marc Degryse staat bekend om zijn scherpe analyses en commentaar op de Jupiler Pro League. Er was echter een tijd dat hij op het punt stond om bij PSV te gaan spelen. Degryse dook in het verleden en vertelde erover.

Luc Nilis en Dick Advocaat hadden al contact met Degryse. Die laatste had een belangrijke vraag voor hem. '''Kun je het nog opbrengen om op het middenveld te spelen, denk je?''', vroeg Advocaat aan de voormalige centrumspits.

Het overviel Degryse een beetje. ''Toen belde Frank Arnesen, de sportief directeur in Eindhoven, terwijl ik op Copacabana lag'', zei Degryse tegen Het Laatste Nieuws.

PSV was duidelijk, ook in het salarisaanbod. ''Ik vertelde Arnesen wat ik verdiende bij Sheffield en Frank zei meteen dat PSV zo een salaris niet kon betalen'', vertelde de voormalige Rode Duivel.

Degryse ging toch akkoord. ''We zijn toen in Neerpelt gaan wonen, in een huurhuis — op een halfuurtje rijden van Eindhoven. Ik leverde weliswaar 20% in op mijn loon van Sheffield, maar door die belastingregel kon ik een stukje compenseren'', aldus Degryse.

Na zijn tijd bij PSV speelde de aanvaller nog voor KAA Gent en Beerschot. In het verleden speelde Degryse ook bij Club Brugge en RSC Anderlecht.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.