De 5 van 1B: Ocansey toont zijn kunnen, van Landschoot van goudwaarde voor Deinze

19 februari - 11:00 Laatste update: 22:44

Speeldag 22 van de Challenger Pro League zit erop. De strijd om promotie blijft razend spannend in onze tweede klasse. Deinze slaagde erin te winnen van leider Beerschot. Ook Lommel SK liet zich verrassen door een enthousiast KV Oostende. Verder slaagde Lierse erin om voor het eerst sinds begin december nog eens de volle buit te pakken. Dit waren dé uitblinkers van het afgelopen weekend in de Challenger Pro League.

Eric OcanseyLierse K.
Eric Ocansey is geen nieuwkomer in deze lijst. Begin december was hij al eens de uitblinker toen Lierse K. ging winnen bij KV Oostende. Dat was trouwens de laatste overwinning van de Pallieters, die nadien slechts 1 op 21 pakten tot nu toe. Ocansey moest afgelopen weekend op de bank beginnen, maar kroonde zich toch nog tot absolute matchwinnaar. Lierse kwam op achterstand tegen Jong Genk, maar mocht dankzij de gelijkmaker van Joeri Poelmans met een 1-1 de rust ingaan. Ocansey mocht invallen in minuut 65. Lang had de Ghanees niet nodig om te scoren, want na slechts 21 seconden op het veld te staan kon hij de 2-1 onder Genk-doelman Vic Chambaere binnen leggen. Het was nog een tijdje bibberen voor Geel-Zwart, maar in de toegevoegde tijd was het opnieuw Ocansey die de verlossende 3-1 wist af te maken. Ocansey zit nu aan vier doelpunten in de Challenger Pro League.

Ryan Merlen – RFC Luik
Naast Reno Wilmots – zoon van voormalig bondscoach Marc Wilmots – was er nog een middenvelder van RFC Luik die zijn eerste competitiegoal van het seizoen kon maken. De 21-jarige Ryan Merlen was de beste man op het veld voor de Luikenaars, al verdienen Wilmots en Alessio Cascio zeker een eervolle vermelding. Wilmots maakte na een ruim kwartier een erg fraaie openingstreffer. Bij de 2-0 was de assist voor Alessio Cascio dan wel voor Benoît Nyssen, maar de pre-assist van Merlen mocht er zeker en vast zijn. Enkele minuten later zou Merlen zijn sterke wedstrijd beloond zien met een doelpunt, 0-3. De 21-jarige Fransman speelde misschien wel zijn beste wedstrijd voor RFC Luik sinds hij vorig jaar overkwam van RC Lens.

Jellert van Landschoot – SK Deinze
Met een doelpunt en een assist kroonde Jellert van Landschoot tot man van de match bij Deinze SK, al was ook invaller Emilio Kehrer – uitgeleend door Cercle Brugge - dichtbij die titel. Deinze kwam 2-0 op voorsprong tegen leider Beerschot, maar zag de Mannekens toch nog 2-2 langszij komen. Van Landschoot en Kehrer zouden elkaar echter in het laatste halfuur afwisselend bedienen voor het derde en vierde doelpunt van Deinze, 4-2. De ploeg van T1 Hans Somers doet zo een uitstekende zaak dankzij z’n uitblinker(s) en springt naar de leiding in de Challenger Pro League, naast Beerschot. Voor van Landschoot is het zijn zesde treffer en eerste assist van het seizoen.

Mohamed Berte – KV Oostende
KV Oostende ging als degradatiekandidaat op bezoek bij Lommel SK, dat bovenaan meespeelt voor promotie. Toch slaagde de kustploeg erin de drie punten mee naar zee te nemen, mede dankzij uitblinker Mohamed Berte. De 21-jarige spits maakte al na elf minuten de 0-1. Vlak voor rust kreeg de jonge Belg echter nog een uitgelezen kans om de score te vergroten, maar hij stuitte op Lommel-doelman Jari De Busser. Op het uur vond Berte zijn ploegmakker Daniel Pérez met een afgemeten voorzet, maar De Busser kon opnieuw redding brengen op de kopbal. Enkele minuten later was de spits wéér dreigend, maar zijn schot ging net naast de paal. De match eindigde in het voordeel van KVO, met Berte als meest bedrijvige speler. De 21-jarige aanvaller zit dit seizoen aan vier goals en vier assists in 1B.

Matthew Healy – Francs Borains
De 21-jarige Matthew Healy is al heel het seizoen basisspeler bij Francs Borains. Ook tegen SL16 liet hij zien waarom. De jonge Ier was al na 23 minuten erg gevaarlijk met een knap afstandsschot, maar SL16-doelman Matthieu Epolo kon redding brengen. Kort na het halfuur was Healy diep gelopen op rechts, waarna hij Jordan Kadiri kon bedienen met een perfecte voorzet, 0-1. Francs Borains had de controle, maar net na het uur konden de jongelingen van Standard toch op gelijke hoogte komen, 1-1. In minuut 77 kreeg Francs Borains echter een terechte strafschop toegewezen, na overtreding van Rabby Mateta Pepa. Een koud kunstje voor Healy zo bleek. De Ierse middenvelder legde hem knap binnen in de linkerhoek. Healy was dé matchwinnaar met een assist en een doelpunt voor Francs Borains. Hij zit nu aan drie goals en twee assists in de Challenger Pro League.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.