Jonge Club Brugge-spits blinkt uit bij eerste basisplek: Elk moment grijpen

Jonge Club Brugge-spits blinkt uit bij eerste basisplek: "Elk moment grijpen"

16 februari - 18:15

De Belgische voetbalwereld maakte afgelopen weekend kennis met Kaye Furo. De zeventienjarige spits kreeg zijn eerste basisplek bij Club NXT en was daarin meteen een uitblinker met één doelpunt en een assist.

De spits werd pas begin deze maand zeventien jaar oud en mocht dat vieren met een basisplek tegen Francs Borains. Daarin was de zoon van ex-profvoetballer Iyenemi Furo (ex-Waregem en Royal Antwerp FC) meteen een uitblinker. "Uiteraard geeft mijn vader mij advies. Voor elke match bellen we mekaar en geeft hij mij tips. Zo hamert hij er telkens op dat de duels belangrijk zijn en dat ik daarin alles moet geven en nooit bang moet zijn", geeft Furo aan bij Het Nieuwsblad.

Die tips leken ook geholpen te hebben. Zo zorgde hij ook voor een knappe assist voor ploegmaat Benjamin Faraas."We vormen inderdaad een prima combinatie en het klikt", gaat Furo verder. "Ik denk dat we er samen iets moois kunnen van maken. Zelf ben ik dankbaar voor elke kans die ik krijg en ik zal elke kans op elk moment ook proberen te grijpen", aldus de spits.

En met die goede prestatie maakte hij ook zijn grootvader bijzonder blij. Een rasechte Bruggeling en tevens supporter van Club Brugge. "Het is goed om te voelen dat je familie achter je staat", besluit Furo.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.