'Club Brugge ging voor komst van debutant bij RSC Anderlecht'

'Club Brugge ging voor komst van debutant bij RSC Anderlecht'

24 februari - 14:14
22

Luca Monticelli vierde onlangs zijn debuut op het hoogste niveau en kreeg speelminuten bij RSC Anderlecht. De jonge voetballer had dat echter ook kunnen doen bij Club Brugge.

Monticelli speelde jaren in de jeugd van Standard, waar hij flink wat indruk maakte. Heel wat ploegen toonden interesse. Anderlecht, maar ook Club Brugge meldt men bij La Dernière Heure. De Bruggelingen wilden ook ver gaan voor Monticelli, maar kregen tegenwerking.

Zo klinkt het dat Carl Hoefkens werd ingeschakeld om Monticelli te overtuigen. Dat liep echter fout af toen de entourage van Monticelli raad ging halen bij Loïs Openda, die hem naar verluidt had afgeraden om voor Club Brugge te kiezen.

Monticelli trok daarop richting RSC Anderlecht, waar hij in 2020 zijn eerste profcontract tekende. Afgelopen weekend mocht hij uiteindelijk debuteren op het hoogste niveau en kreeg hij 90 seconden tegen Sporting Charleroi.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.