Voor zijn blessure was Verschaeren misschien wel de beste speler in de JPL

"Voor zijn blessure was Verschaeren misschien wel de beste speler in de JPL"

25 februari - 10:44
15

Yari Verschaeren is na zijn blessure helemaal terug bij RSC Anderlecht en doet er alles aan om paars-wit aan de titel te helpen dit seizoen. De middenvelder heeft bij Anderlecht heel wat fans, waaronder ook broer van Vincent, François Kompany.

Bij Unibet laat Kompany duidelijk blijken dat hij een enorme fan is van Verschaeren. "Voor zijn blessure was Yari, op Belgisch niveau, misschien wel de beste speler in de Belgische competitie", geeft hij aan. "Het is een speler die Anderlecht met zijn middelen niet zelf kan kopen. Dat is mijn gevoel, ook al zullen anderen dat misschien verrassend vinden", klinkt het.

De middenvelder kent na zijn blessure echter periodes van ups en downs en is lang niet zeker van een basisplek. Zo krijgt Leoni af en toe de voorkeur op Verschaeren. "Leoni? Dat is een zeer goede speler, maar Yari is een voetballer die iets speciaal heeft", gaat Kompany verder.

"Momenteel zit hij in een mindere fase. Riemer geeft hem vertrouwen en spreekt daar zijn steun uit. Hij hoopt dat hij hem zo weer op niveau krijgt en neemt de kritiek op hem er dan maar bij. Een Verschaeren in vorm is beter dan Leoni. Momenteel is Leoni wel iets beter in vorm dan Verschaeren", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.