'RB Leipzig wil nogmaals shoppen bij Genk, dat jackpot vraagt voor El Khannouss'

'RB Leipzig wil nogmaals shoppen bij Genk, dat jackpot vraagt voor El Khannouss'

16 februari - 21:45 Laatste update: 22:01
4

Bilal El Khannouss is bezig aan zijn laatste maanden bij KRC Genk en zal komend zomer de stap naar het buitenland zetten. Waar zijn bestemming ligt, is nog niet duidelijk. Al zou het weleens Duitsland kunnen worden voor de Marokkaan.

De voorbije maanden werd al verschillende ploegen gelinkt aan El Khannouss. Volgens Sport Bild is RB Leipzig één van die ploegen die interesse toont. De Duitse club deed al zaken met Genk door Maarten Vandevoordt te halen en wil de komende maanden opnieuw zaken doen met de Limburgers.

De Duitse club dreigt namelijk afscheid te moeten nemen van Xavi Simons en is op zoek naar een opvolger. Daarvoor denkt het aan El Khannouss, die al aangaf te zullen vertrekken bij Genk en de volgende stap in zijn carrière wil zetten.

De middenvelder moet Genk ook de absolute jackpot gaan opleveren. Hij zou zo'n 35 miljoen euro moeten opleveren en wordt daarmee de op drie na duurste aankoop ooit voor de Duitse club. Enkel Dominik Szoboszlai, Josko Gvardiol en Loïs Openda waren duurder.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.