Club heeft iets meer individueel talent, maar Union is als team het sterkst

"Club heeft iets meer individueel talent, maar Union is als team het sterkst"

16 februari - 15:19
5

Op het veld van Sint-Truiden verloor KV Kortrijk vorig weekend voor het eerst onder het bewind van Freyr Alexandersson (1-0). Dat dompertje heeft de positieve ingesteldheid van de IJslander niet aangetast. Zelfs wanneer de leider over de vloer komt, ziet hij kansen op puntengewin. 

Optimisme is een niet te versmaden troef in de degradatiestrijd. Rode lantaarn zal in de lente nog een fiks spurtje moeten trekken om degradatie te ontlopen. Met acht op vijftien oogt het rapport van Alexandersson wel nog keurig. In het restant van de reguliere fase wil Kortrijk zich vooral zo goed mogelijk wapenen met het oog op de Degradatie Play-Offs, die waarschijnlijk lastig te vermijden vallen. "Het positieve is dat we er nog drie van de vijf thuis spelen", merkt Alexandersson op op de website van KVK.

Thuis kan je natuurlijk altijd ietsje meer, maar als de tegenstander Union Saint-Gilloise heet, is dat misschien relatief. Toch ziet Alexandersson kansen. "We spelen thuis op vertrouwd terrein en ik voel de sterkte van de supporters hier. Weet je, iedere club weet dat het speciaal is en niet eenvoudig om hier te komen spelen", maakt hij zich sterk.

De trainer van De Kerels beseft uiteraard dat Union een bijzonder pittige tegenstander vormt. "Club Brugge heeft misschien iets meer individueel talent, maar Union is als team het sterkst", vergelijkt hij. Onder meer de comeback tegen Eintracht Frankfurt van afgelopen donderdag, van 0-2 naar 2-2, heeft indruk op hem gemaakt. Alexandersson kwam Club onlangs nog tegen met Kortrijk. In het Jan Breydelstadion verraste de hekkensluiter met 3-3.