Deila ziet in recordtransfer Thiago goede les: Niet om één ster die kan shinen

Deila ziet in recordtransfer Thiago "goede les": "Niet om één ster die kan shinen"

16 februari - 15:01
3

Club Brugge verraste woensdag vriend en vijand met de recordverkoop van Igor Thiago aan Brentford FC. Zelfs haar trainer? In ieder geval begrijpt Ronny Deila maar al te goed dat zijn Braziliaanse spits komende zomer het Kanaal oversteekt.

De Noorse hoofdcoach ziet de transfer van Thiago als een compliment voor heel Club. "Kijk, zijn dossier moet voor iedereen een goeie les zijn. Dat het over het team gaat in voetbal. En dat het niet om één ster gaat, die kan shinen", aldus Deila volgens Het Laatste Nieuws. Met die woorden zet hij meteen ook zijn andere spelers op scherp: wie goed presteert, zal vroeg of laat beloond worden, zonder daarbij zelfzuchtig op zoek te gaan naar statistieken.

Uiteraard heeft Thiago ook zelf flinke verdienste aan zijn overgang naar Brentford. "Elke dag opnieuw komt Igor met de glimlach binnen. Zijn mentaliteit is fantastisch", deelt Deila een pluim uit. Vooral de energie waarmee Thiago werkt, doet zijn trainer veel plezier. In zijn eerste maanden in Brugge had de spits het nochtans niet onder de markt.

Nu verkoopt Club hem voor 37 miljoen euro (plus mogelijke extra's). Deila kan zijn werkgever daar volledig in volgen. "Wanneer zo’n bedrag op tafel komt, hoef je niet na te denken. Dan zijn het de wetten van het voetbal die spelen. Je moet je plaats in de hiërarchie kennen." Zijn eigen aandeel in de transfer schuift Deila maar wat graag opzij. Hij ziet het als een werk van de gehele staf, de medespelers en uiteraard van Thiago zelf.