''De Ligt was een grote speler, voor Ajax is nu het moment om hem terug te halen''

''De Ligt was een grote speler, voor Ajax is nu het moment om hem terug te halen''

16 februari - 08:05
5

Dick Advocaat heeft een ambitieuze oplossing hoe Ajax de tegenvallende Josip Sutalo kan vervangen. De Kroatische verdediger kan nog niet overtuigen bij Ajax, maar de bondscoach van Curaçao heeft wel een oplossing. Volgens Advocaat moet Ajax komende zomer alles op alles zetten om Matthijs de Ligt terug te halen.

"Sutalo is echt een voetballende verdediger en Ajax is ook bezig met het volgende seizoen", vertelt Advocaat bij Veronica over het Amsterdamse centrum. "De Ligt was bij Ajax geweldig, als speler en als leider. Hij heeft het niet geweldig gedaan bij Juventus en Bayern München, anders speel je wel. Probeer zo’n speler nou terug te halen. Met zoveel kwaliteiten, want hij was echt een grote speler. Daar is nu niet zo veel van over, dus nu is de kans om hem terug te halen."

Advocaat denkt ook dat het voor de andere verdedigers goed zou zijn, als iemand als De Ligt terugkomt. "Dan heb je met Jorrel Hato een uitstekend centraal duo. Het heeft alleen altijd te maken met het salaris. Als Jordan Henderson komt, dan zal De Ligt toch ook wel komen. Echt een goede speler was dat."

Kieft geeft ook aan dat hij Sutalo vindt tegenvallen. "Ik ben geen fan van hem. Dat heeft te maken met het feit dat je een speler haalt, waarvan je uitgaat dat hij of leiderschapskwaliteiten of voetballende kwaliteiten of duelkracht heeft. Dat heeft Sutalo allemaal niet. Hij is alleen maar met zijn eigen prestaties bezig. Op een gegeven ogenblik, als je echt een goede speler bent, komt dat er wel uit. Maar in die positie is het wel belangrijk dat je leiding geeft."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.