VP Lessen Union SG-Frankfurt: Slapend begin, vechtlust en alles ligt nog open

15 februari - 21:00 Laatste update: 16 februari - 13:00

Union SG speelde in de heenwedstrijd van de Play-Offs 2-2 gelijk tegen het Duitse Eintracht Frankfurt. VoetbalPrimeur.be bekijkt wat we hebben geleerd uit de Europese clash.

Fouten meteen afgestraft
Union SG begon als een gewond dier aan de wedstrijd. De leider van de Jupiler Pro League kende tegen Westerlo een slecht einde, maar donderdag nog een veel slechter begin. De scherpte in de openingsfase ontbrak. Een dubbele achterstand was het gevolg. In Europa, tegen een tegenstander zoals Frankfurt, worden de kleinste foutjes afgestraft.

Union vecht terug zoals vanouds
Met Union SG is het echter nooit gedaan. De Brusselse club scoorde voor rust de aansluitingstreffer en schoot als raket uit de tweede helft. Frankfurt werd weggeduwd en dat leidde tot enkele grote kansen, vooral voor Nilsson die ook de gelijkmaker kon scoren.

Uitstekende tweede helft
Union SG liet in het tweede bedrijf zien waarom het bovenaan staat in de Jupiler Pro League. De Brusselaars drukten Frankfurt weg en maakte ook verdiend de 2-2. Bleef, in tegenstelling van de eerste helft, wel oplettend voor de gevaarlijke counters.

Jammer van rode kaart
Union SG leek even nog door te duwen voor de overwinning, maar de tweede gele kaart van Charles Vanhoutte zorgde ervoor dat de motor (niet onbegrijpelijk) stokte. Uiteindelijk werd het gelijkspel zonder al te veel moeite over de streep getrokken.

Alles nog open in Duitsland?
Door het 2-2 gelijkspel ligt de heenwedstrijd in Duitsland nog helemaal open. Gemakkelijk zal het niet worden met de fanatieke Frankfurt-aanhang achter de thuisploeg. Focus vanaf het begin is de boodschap en dan lijkt nog alles mogelijk voor een strijdend Union SG.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.