Kan Anderlecht zondag Champions' Play-Off-ticket bemachtigen? Ja, maar ...

Kan Anderlecht zondag Champions' Play-Off-ticket bemachtigen? Ja, maar ...

15 februari - 14:14
13

De voorbije seizoenen had RSC Anderlecht het lastig om mee te doen met de top van België. Dit jaar gaat het paars-wit beter voor de wind. Op speeldag 26 kan Anderlecht zich verzekeren van een plaats in de Champions' Play-Offs. Al schrijven we deze tekst onder voorbehoud. 

Vorig seizoen eindigde Anderlecht op de 11e plaats in de stand, een dieptepunt in de voorbije 50 jaar van paars-wit. Anderlecht greep niet alleen langs 'Play-Off 1', maar ook langs Play-Off 2.

De Champions' Play-Off bestond vorig seizoen nog uit 4 clubs (Royal Antwerp FC, KRC Genk, Union en Club Brugge). Dit seizoen wordt er weer met 6 ploegen in de eindronde gestreden om de titel. Union is al een tijdje zeker dat het straks om de titel mag gaan spelen. 

Dit weekend kan Anderlecht zich ook verzekeren van een Champions' Play-Off-ticket. Op dit moment telt Anderlecht in de stand 51 punten. KRC Genk – terug te vinden op de 7e plaats – verzamelde dit seizoen 37 punten. Dat is een verschil van 14 punten.

Indien Anderlecht zondag wint van STVV is paars-wit zeker van een Champions' Play-Off 1-ticket. Na zondag staan er immers nog maar 4 speeldagen op het programma. Puntenverlies van KRC Genk zaterdag tegen RWDM helpt Anderlecht ook aan een plaats bij de laatste 6.

Wachten op 1 maart
We maken tot slot een kleine kanttekening. Pas begin maart wordt er een uitspraak gedaan over Anderlecht – KRC Genk (2-1). Anderlecht zou eventueel nog 3 punten kunnen verliezen en Genk kan een kans krijgen om er nog 3 punten bij te krijgen. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.