'Barça ontvangt eerste bod van zestig miljoen op Frenkie de Jong'

'Barça ontvangt eerste bod van zestig miljoen op Frenkie de Jong'

14 februari - 19:43
2

De toekomst van Frenkie de Jong blijft een heikel onderwerp voor FC Barcelona. Een vertrek van de 26-jarige Nederlander lijkt niet helemaal ondenkbaar, schrijven meerdere Spaanse media. Volgens sportjournalist Gerard Romero heeft Tottenham Hotspur zelfs al een voorstel neergelegd.

De Premier League-club zou zestig miljoen euro willen betalen voor De Jong. Dat is fors minder dan het prijskaartje van honderd miljoen dat Mundo Deportivo eerder op de dag noemde. De ex-Ajacied kan in Londen een vierjarig contract tekenen, waarbij hij ongeveer hetzelfde gaat verdienen als nu bij Barça. Daarvoor moet hij wel de sportieve doelstellingen halen, aldus Romano.

De Jong is één van de vier aanvoerders van Barcelona en zijn sportieve waarde is boven iedere discussie verheven. De spelbepaler is echter ook de duurste speler in de selectie. Hij zou straks recht hebben op zo'n dertig miljoen euro per jaar vanwege afspraken die hij maakte tijdens de coronaperiode. De Catalanen deden hem al een voorstel dat beter bij de financiële situatie van de club past, weet RAC1. Het zou gaan om vijftien miljoen per seizoen, inclusief bonussen.

Barça wil De Jong het liefst behouden, zo benadrukt onder meer Diario SPORT, maar de middenvelder reageerde nog niet op het voorstel. Daarom houdt de La Liga-titelhouder met meerdere scenario's rekening. Eén daarvan is een transfer van de Oranje-international. De Jong zou een forse transfersom opleveren en flink wat salarisruimte vrijmaken. Geen overbodige luxe, gezien de strijd van de club met de Financial Fair Play-regels.

Lluís Canut, een verslaggever van TV3 die goede banden met de entourage van De Jong zou hebben, vertelde een paar dagen geleden al dat de speler een vertrek uit Spanje niet helemaal uitsluit. De Nederlandse middenvelder is enigszins teleurgesteld door de sportieve en financiële realiteit van Barça. Hij zou daarom kunnen kiezen voor een club die wel de ambitie heeft om de Champions League te winnen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.