Fink over (riskante) manier van voetballen bij STVV: Altijd vanuit balbezit

Fink over (riskante) manier van voetballen bij STVV: "Altijd vanuit balbezit"

14 februari - 10:02
8

Thorsten Fink doet het lang niet slecht bij STVV. Integendeel, de kanaries staan na 25 speeldagen op een mooie achtste plek in het klassement. De manier van voetballen van Fink is nog steeds af en toe net té riskant voor sommige STVV-fans, maar de resultaten van de Duitser spreken voor zich. Fink reageert. 

Fink heeft vanaf dag één bij STVV geopperd voor voetbal vanuit balbezit. Al was hij zich maar al te goed bewust van de kritiek, vooral in het begin. "Iedereen was kritisch, dus ja ik voelde wel wat druk in mijn eerste weken", citeert Het Belang van Limburg Fink. "We zitten in het honderdjarig bestaan van de club, dus wilden we absoluut iets moois brengen."

Naar eigen zeggen is Fink 'zijn' voetbal altijd trouw geweest. "Ik heb ook bij mijn andere clubs altijd voetbal nagestreefd vanuit balbezit. Ook de Japanse eigenaars van STVV hebben me gehaald omdat ze dat wisten", aldus de Duitser. "Ik heb het warme water niet uitgevonden, maar zal deze benadering van het spelletje nooit verloochenen."

De STVV-coach benadrukt dat hij zich wel altijd heeft aangepast aan de spelers die voorhanden zijn en het niet enkel draait om het al dan niet hebben van een 'echte' nummer negen. "Ik heb het in het verleden ook met vier verdedigers achterin gedaan. Je past je soms aan aan de kwaliteiten van vleugelverdedigers die je voorhanden hebt, enzovoort", zegt Fink.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.