Openda en Leipzig kunnen niet (geldig) scoren, Diaz wel op knappe wijze

Openda en Leipzig kunnen niet (geldig) scoren, Diaz wel op knappe wijze

13 februari - 22:54 Laatste update: 23:06
2

Het is RB Leipzig en Loïs Openda niet gelukt om te stunten tegen Real Madrid. Na een merkwaardig afgekeurde goal van de Duitsers in de tweede minuut, was Brahim Diaz uiteindelijk de Spanjaard die de enige goal van de wedstrijd maakte. 

Openda zag vooraf kansen om te scoren tegen Real, waar met Thibaut Courtois en Jude Bellingham twee cruciale krachten ontbraken. Die hoop leek snel waarheid te worden, want Leipzig kwam al vrij snel op voorsprong in eigen huis. De goal van Benjamin Sesko werd echter afgekeurd vanwege buitenspel, omdat Benjamin Henrichs hinderlijk buitenspel zou gestaan hebben. Een vreemde lezing van de feiten, maar het VAR-team draaide die beslissing niet terug, wat online tot enorm veel verbazing zorgde. Uiteindelijk bleef de goal definitief afgekeurd.

Na de afgekeurde goal kreeg Leipzig nog een grote kans, maar ook die werd niet verzilverd. De grote mogelijkheden in de openingsfase bleken uiteindelijk ook de grootste kansen voor de Duitsers. Real werd steeds dominanter en de Spanjaarden zorgden vlak na rust ook voor de openingsgoal. Diaz, de vervanger van de geblesseerde Bellingham, liet zijn klasse zien met een fenomenale goal.

Uiteindelijk speelde Real de wedstrijd uit en kwam de zege, door een geweldig keepende Andriy Lunin, niet direct meer in gevaar. Vinicius Junior verdubbelde nog bijna de score met een bal op de paal, maar het bleef 0-1. Bij Leipzig zal het achteraf vooral nog gaan om de afgekeurde goal. De zege gaat uiteindelijk mee naar de Spaanse hoofdstad.