Tuchel reageert prachtig op lastige periode De Ligt: 'Hebben hem wel nodig'

Tuchel reageert prachtig op lastige periode De Ligt: 'Hebben hem wel nodig'

13 februari - 21:32
1

Matthijs de Ligt heeft een aantal prachtige woorden gekregen van zijn coach Thomas Tuchel. De Nederlander sukkelt dit seizoen met blessures bij Bayern München en afgelopen weekend werd hij tegen koploper Bayer Leverkusen ook nog gepasseerd. Tuchel weigert echter zijn pupil te laten vallen.

In de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen was het aanhaken of, voorlopig, afhaken voor Bayern. Juist in dat duel koos Tuchel voor Eric Dier, Kim Min-Jae en Dayot Upamecano als drie centrumverdedigers. Volgens de Duitse oefenmeester had dit ook te maken met de blessures van De Ligt dit seizoen. In de eerste helft van het voetbaljaar raakte hij al twee keer langdurig geblesseerd. "Ik wilde het risico niet nemen en heb hem daarom niet laten spelen."

Tuchel snapt ook dat het voor De Ligt moeilijke weken zijn, maar de Duitser heeft nog altijd vertrouwen in zijn pupil. "Hij gaat door wat moeilijkere tijden op dit moment, want het gevecht voor een plekje in de basis is heel zwaar." Tuchel verwacht dan ook dat De Ligt zich weer zal terugknokken. "Matthijs is een vechter. Het is voor elke positie een zware concurrentiestrijd. Wij hebben hem nog steeds nodig."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.